Januari 2024. HN utvald som jurymedlem i D&AD Professional Awards 2024, kategori Book Design, tillsammans med Tatsuya Ariyama, Sarah Boris, Theseus Chan (ordförande), Avni Patel, Zhao Qing och Miglė Rudaitytė.

September 2023. HND medverkar i boken 100 years of Creativity publicerad av Phaidon Press i samband med att företaget fyller 100 år. Bland de inbjudna och medverkande 100 personerna är bland andra Stephen Shore, Stefan Sagmeister, Annie Leibovitz, Rihanna, John Pawson, Olafur Eliasson, Magnus Nilsson, Ronan Bouroullec, Erik Kessels, Bruce Mau, nendo, Fabien Baron, Mario Sorrento, Wolfgang Tillmans, Edward Barber and Jay Osgerby, Michael Beirut, Dieter Rams och Julia Hastings.

September 2023. HND medverkar tillsammans med Stockholm Design Lab, Kurppa Hosk, Teenager Engineering, Gabor Palotai, The Studio och Greger Ulf Nilson i Design Sweden. Utställningen hålls i Toronto (Kanada) i september och oktober och arrangeras av ADCC.

Maj 2023. HND får en nominering i D&AD Professional Awards, Self Promotion, för Crossroads. Collaborations. Shortcomings. Henrik Nygren Design 1991–2021 utgiven av Henrik Nygren Design. För att se projektet, klicka här.

Maj 2022. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för Crossroads. Collaborations. Shortcomings. Henrik Nygren Design 1991–2021, publicerad av HND. För att se projektet, klicka här.

April 2022. Recension av den retrospektiva skriften Crossroads. Collaborations. Shortcomings. Henrik Nygren Design 1991–2021, publicerad av HND, i Form nummer 2, av Bo Madestrand. ”Inne i spegelsalen. Henrik Nygrens nya bok är självbespeglande men fin. För åtta år sedan gav den grafiska formgivaren Henrik Nygren ut en lätt försenad monografi om den egna verksamheten under tjugo år. Man kan förstå att den tog tid att sätta samman, med ett omfång på knappa tusen sidor var det en tung tegelsten som vittnade både om upphovspersonens omfattande verksamhet och ett visst självhävdelsebehov. Det är han förstås inte ensam om. När designbyrån Stockholm Design Lab, aktuell med en utställning på ArkDes i Stockholm, fyllde tjugo här om året firade de med en fet coffee table-bok på dryga 600 sidor med texter av bland andra undertecknad och ett antal andra designskribenter. När designkontor skildrar den egna verksamheten på det sättet fyller det ett dubbelt syfte, den nya boken blir både en förstärkning av det egna varumärket och ännu en titel att lägga till cv:t. Det är ungefär som när arkitekter bygger hus till sig själva, ett sätt att testa nya idéer utan hänsyn till en extern klients förväntningar samtidigt som man får ta ut svängarna så långt den egna plånboken räcker. Nu, i samband med att Henrik Nygren firar 30 år som formgivare i eget namn, har han skapat en ny hyllningsskrift till sig själv. Men formatet är denna gång helt annorlunda – en högsmal, rätt tunn trycksak utan bindning eller hårda pärmar. Det otympliga formatet förbryllar, men när man slår upp sidorna visar det sig att de smala sidorna tillsammans bildar kvadratiska uppslag. I en av Lars Forsbergs texter i boken förklaras att måtten inspirerats av de tatamimattor på 90 x 180 centimeter som tillsammans skapar grunden för den japanska arkitekturens proportionerliga harmoniska rum. Som formgivare ansluter sig Nygren till den minimalistiskt rationella skolan, med en tydlig logisk struktur, funktionella typsnitt från modernismens verktygslåda och generösa vira pappersytor. Tilltalet är svalt, men exakt. En viss sentimentalitet infinner sig dock i texterna, som sammanfattar såväl Nygrens professionella gärning som hans personliga biografi – där uppväxten på Gotland ger en fond till hans estetik. Bildurvalet kommer från projekt Nygren arbetat med genom åren, här flimrar såväl fotografer som Dawid och Mikael Jansson som bildkonstnärer som Agnes Martin och Marina Abramovic förbi, liksom arkitekterna Sigurd Lewerentz och Gunnar Asplund. Här finns också en hyllning till den grafiska formgivaren John Melin, vars innovativa formgivning gjort ett starkt intryck på Henrik Nygren. Och där den tidigare boken tog plats i hyllan på bredden, är det desto svårare att hitta en plats på höjden för uppföljaren.”

April 2022. HND får en nominering i Guldägget, kategori Förpackningsdesign för den egenutgivna boken Gunnar Smoliansky 1933–2019, distribuerad av Thames & Hudson (England). För att se projektet, klicka här.

Mars 2022. Text och recension i tidskriften Tecknaren, under rubriken ”Essä: Formens många fält", av Pontus Dahlman. ”...Så får jag till sist en färskt nytryckt bok i handen, en verksamhetsresumé över en tredje av våra mycket uppmärksammade grafiska formgivare, med titeln: Crossroads. Collaborations. Shortcomings. Henrik Nygren Design 1991–2021. Det speciella med den är dels formen: att den är oklamrad, och ganska stor men att dess generösa uppslagna yta beror på att den sträcker sig på höjden och inte bredden. Sedan är det texten, som är i form av ett manus till en aldrig realiserad spelfilm. Komplett med scenanvisningar, berättarröst som talar om Henrik Nygren i tredje person, och det som sägs vara avskrifter från bandinspelningar som den grafiska formgivaren har gjort själv. En manusförfattare har anlitats, får man veta (Lars Forsbergs namn hittar jag till sist i kolofonen). Det finns en glidning här, på ett metaplan. Alltså en känsla av att, inte själva det biografiska stoffet och den faktiska informationen, men väl dess filmmanusram är en fiktion. Ett språng ut bland skönlitteraturens grepp. Henrik Nygren berättar för övrigt i manuset om ett eget pågående konstnärligt projekt, som sägs handla om 'spår i naturen’ med vinkar om 'nerlagda järnvägar på Gotland'. Formexperiment som han egentligen har tänkt ge en glimt av på omslaget till denna bok, men att han 'fylldes av eftertankens kranka blekhet...'. Jag får en känsla av att han snart kommer att skippa den eftertanken och visa upp verk från ett ytterligare utvidgat fält.”. För att läsa texten och recensionen, klicka här.

December 2021. Andra plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för samlingsboxen, med de fem katalogerna Gert Wingårdh, Ingegerd Råman, Bea Szenfeld, Film om Liljevalchs+, och Liljevalchs+ samt ett inledningskort på uppdrag av Liljevalchs konsthall i samband med invigningen av Liljevalchs+. För att se projektet, klicka här.

Oktober 2021. HND får utmärkelsen Svensk Bokkonst för boken Cutouts, om konstnären Andreas Eriksson och hans utställning Cutouts, Mistakes and Threads på Braunsfelder i Köln, på uppdrag av Hatje Cantz (Tyskland). Boken är en av 25 utvalda böcker utgivna under 2020. Text av Kristy Bell, fotografi av Åke E:son Lindman. För att se projektet, klicka här. Motivering: ”En sober bok med en vackert skyddad inlaga. Mjukbandsomslaget innanför de hårda pärmarna skapar nyfikenhet. Färgskalan i inlagan återspeglas stiligt och genomtänkt i färg och materialval. Bildförteckningen är smart sammansatt med inlagan och blir en del av helheten, hela tiden tillgänglig under bläddring.”.

Oktober 2021. Deutsche Architekturmuseum Book Award 2021. Boken Sigurd Lewerentz, Pure Aesthetics, St. Mark’s Church på uppdrag av Park Books (Schweiz) listad på tionde plats av 235 inlämnade böcker om arkitektur. Om Markuskyrkan i Björkhagen söder om Stockholm, ritad av Sigurd Lewerentz (1885–1975) och uppförd 1956–63. För att se projektet, klicka här.

September 2021. HN utvald som jurymedlem i Lisbon Ad Festivals Grand Jury, kategori Design.

Mars 2021. Recension av boken Gunnar Smoliansky 1933–2019, publicerad av HND, i Dagens Nyheters digitala tidning (27 mars 2021). Gunnar Smolianskys bildskatt i sympatisk utgåva. Text av Magnus Bons. Fotografier av Gunnar Smoliansky. För att läsa recensionen, klicka här.

Mars 2021. Statens kulturråd ger HND litteratur- och distributionsstöd för boken Gunnar Smoliansky 1933–2019 som därmed placeras på 286 bibliotek runt om Sverige.

Mars 2021. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för boken Gunnar Smoliansky 1933–2019, en återutgivning av nio projekt och samarbeten mellan Gunnar Smoliansky och HN, åren 2002–08, i två volymer. Förlag: Henrik Nygren Design. För att se projektet, klicka här.

Mars 2021. Keun Kim Roland, Senior designer, reser österut för att etablera ett kontor för HND:s räkning i Seoul, Sydkorea.

December 2020. HN utsedd till jurymedlem i tidningen Resumés tävling Månadens Design, för våren och hösten 2021.

Oktober 2020. HND får utmärkelsen Svensk Bokkonst för boken Mats Gustafson, på uppdrag av Nordiska Akvarellmuseet, som en av 25 utvalda böcker utgivna under 2019. Text av Bera Nordal, Gerda Antti och Joanna Persman, fotografi av Mikael Olsson. För att se projektet, klicka här. Motivering: ”Den här utställningskatalogen ger en skön känsla av att bläddra bland originalen i ett akvarellblock. Akvarellteknikens poetiska, egensinniga flyktiga karaktär återges på ett utomordentligt sätt i formgivningen. Bokens inlaga har en hög ytvikt, bokstäverna stor grad. Trots det stora formatet är texten återgiven i en spalt, vilket samspelar med det poetiska uttrycket.”.

Juni 2020. HN utvald som jurymedlem i Lisbon Ad Festivals Grand Jury, kategori Design.

April 2019. HND får ett Silverägg för boken Bröderna Lejonhjärta i Guldägget, kategori Förpackningsdesign. Uppdragsgivare Rabén & Sjögren och Astrid Lindgren AB, för att se projektet, klicka här

Mars 2019. HND får två av åtta nomineringar i Guldägget, kategori Förpackningsdesign. Boken Bröderna Lejonhjärta på uppdrag av Rabén & Sjögren och Astrid Lindgren AB, för att se projektet, klicka här. Boken Åtta projekt på uppdrag av Wingårdh Arkitektkontor och Birkhäuser Verlag (Schweiz), för att se projektet, klicka här.

Februari 2019. Boken När allt förändrades (engelsk utgåva: When Everything Changed) av Anna Clarén, på uppdrag av Bokförlaget Max Ström och utgiven i samband med utställningen på Fotografiska i Stockholm våren 2018 är, som en av fem böcker, nominerad till Svenska Fotobokspriset 2019 – en hyllning till svensk utgivning av fotografiböcker organiserat av Svenska Fotografers Förbund. Vinnaren utses i april. Motiveringen lyder: “När Pojken i bubblan – som han kommer att kallas – anländer till familjen förändras allt. Ja, utom Anna Claréns förmåga att skapa en berättelse om tvivlet, prövningarna och smärtan. Det mesta stämmer i den här boken; de koncentrerade bilderna och samspelet med de korta, poetiska dialogerna.”.

Januari 2019. HND på tredje plats när tidningen Resumé sammanställer årets kategorivinnare i tävling Månadens kampanj, kategori Design. För att läsa artikeln, klicka här.

Juli 2018. Andra plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för ny utgåva och specialupplaga av boken Bröderna Lejonhjärta, av Astrid Lindgren från 1973, på uppdrag av Rabén & Sjögren i samarbete med Saltkråkan. Bokrelease i samband med utställningen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, sommaren 2018. För att se projektet, klicka här.

Juni 2018. Den ordningsamma designern med öga för struktur. Intervju av Elin Eidewing i Paper Passion by Arctic Paper. Fotografier av Margareta Bloom Sandebäck. För att läsa intervjun, klicka här.

Maj 2018. HND medverkar i boken Pseudo, A collection of conversations with Scandinavian design agencies on the topic of concepts and rhetoric in todays design industry. Av William Stormdal, Pseudonym Publishing. Övriga medverkande: Kurppa Hosk, Bedow och PJADAD (Sverige), TSTO och Helsinki Type Studio & Werklig (Finland), B14, Urgent Agency, Birk Marcus Hansen och Wrong Studio & Iron Flag (Danmark) samt Morteza Vaseghi & Sara Risvaag (Norge).

Mars 2018. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för ny identitet, skyltsystem, personalkläder, trycksaker, bok med mera till Hotel Bergen Børs på uppdrag av De Bergenske (Norge). För att se projektet, klicka här. 

Mars 2018. HND får utmärkelsen Svensk Bokkonst för bokserien om hotellen Villa Terminus, Hotel Zander K och Hotel Bergen Børs, på uppdrag av De Bergenske (Norge) och i samarbete med Claesson Koivisto Rune, som en av 25 utvalda böcker utgivna under 2017. Villa Terminus: text av Max Fraser (London) och Lars Forsberg, fotografi av Åke E:son Lindman med flera samt PR av Zetteler (London).  För att se projektet, klicka här. Hotel Zander K: text av Max Fraser och Lars Forsberg, fotografi av Åke E:son Lindman med flera, konstverk av Jesper Waldersten samt PR av Zetteler. För att se projektet, klicka här. Hotel Bergen Børs: text av Max Fraser och Lars Forsberg, fotografi av Åke E:son Lindman och Patrik Lindell med flera samt PR av Zetteler. För att se projektet, klicka här. Motivering: ”Exklusiva hotell i norska Bergen får exklusiv presentation i tre kassettförsedda klotband i samma format. Foto av hög teknisk klass. God formgivning, repro och tryck. Sober färgskala. Spännande kontrast mellan papperskassett och bandets klot.”

Mars 2017. Boken One and One Is Four: The Bauhaus Photocollages of Josef Albers, på uppdrag av The Museum of Modern Art (USA), har valts ut som finalist i FILAF 2017 – den internationellt prestigefyllda utmärkelsen Art Book and Film Festival i Perpignan (Frankrike) som belönar de bästa böckerna och filmerna om konst.

Mars 2017. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för identiteten, katalogen, trycksakerna, Lamps for Neanderthal Man, A Manifesto och utställningen på Stockholm Furniture & Light Fair 2017 på uppdrag av belysningsföretaget Wästberg. För att se ett av projekteten, klicka här

Mars 2017. HND får utmärkelsen Svensk Bokkonst för böckerna I–X på uppdrag av Form Us With Love och Julia Hetta, Out of Context på uppdrag av Grundemark Nilsson Gallery som två av 25 utvalda böcker utgivna under 2016. I–X: Redaktörer: Lia Forslund och Richard Prime. Texter: Jonas Pettersson, Lia Forslund, Richard Prime med flera. Fotografi: Jonas Lindström och Charlie Bennet, Sesse Lind, Form Us With Love, Julia Norlander, Maria Moreno, Nick Rochowski, Henrik Schultz med flera. Ritningar: Form Us With Love. Renderingar: BAUX och Form Us With Love. Motivering: "Valet att presentera ett omfattande material med många sidor som en tjock storpocket är smart. Form, funktion och produktionsekonomi samspelar och ger därmed boken möjlighet till stor spridning. Omslagets design skapar en helhet med de tre appendix som kompletterar huvudboken.”. För att se projektet, klicka härJulia Hetta, Out of Context: Text av Thomas Persson. Fotografi av Julia Hetta. Motivering: ”En klotklädd solanderlåda med diskret foliepräglad titel omsluter denna sobra fotografibok med textila associationer. Vackra pappersval och färger, ofta ton i ton. Utmärkt repro och tryck. Den goda formgivningen och konstruktionen – man behåller boken i lådan under läsning och betraktande – ger ett samspel mellan lådan och det trådhäftade schweizerbandet.”. För att se projektet, klicka här.

Februari 2017. Boken One and One Is Four: The Bauhaus Photocollages of Josef Alberspå uppdrag av The Museum of Modern Art (USA), har valts ut av The Association of American University Press som en av de bäst formgivna böckerna under 2016.

December 2016. Andra plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för identiteten och journalerna No. 1, Eudaimonia och No. 2, Memory på uppdrag av det nystartade amerikanska modeföretaget Hesperios. För att se projektet, klicka här. Fjärde plats i samma tävling, kategori Design, för utställningen Ingegerd Råman, Nationalmuseum, trycksakerna och förpackningarna för samma utställning på uppdrag av Nationalmuseum (i samarbete med Claesson Koivisto Rune och Vandalorum). För att se projektet, klicka här.

Oktober 2016. The Future of Book Design. Stor intervju och artikel av Adrian Shaughnessy i Computer Arts, No. 255. Övriga medverkande: Julia Hastings, Sara De Bondt och Lucienne Roberts.

Juni 2016. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design för trycksaken och presentationsmaterialet i samband med utställningen Julia Hetta, Out of Context på Grundemark Nilsson Gallery i Stockholm, våren 2016. För att se projektet, klicka här.

Maj 2016. HN inbjuden till London i juni för möten med Unit Editions, White Cube Gallery och Barber and Osgerby.

April 2016. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design för ny identitet, ny hemsida, inbjudningar, annonser, affischer, en serie workbooks samt boken och utställningen I–X på Konstakademien i Stockholm. På uppdrag av och i samarbete med designstudion Form Us With Love i samband med företagets tio-års-jubileum under Stockholm Furniture & Light Fair 2016. För att se projektet, klicka här.

April 2016. HND får utmärkelsen Svensk Bokkonst för Olle Eksell – Javisst! som en av 25 vinnande böcker utgivna under 2015. Texter av David Castenfors och Marcus Engman, designchef IKEA of Sweden. Fotografi av Sten Didrik Belander, Bruno Ehrs, Lennart Durehed, familjen Eksell med flera. Utgiven av IKEA of Sweden. Motivering: "Kärleksfull och noggrann genomlysning av en stor formgivares verk. Bokens vänliga format, omslagets tryckta vävöverdrag, de olika pappersvalen och den goda formgivningen förstärker uttrycket på bästa sätt. Rolig läsning för både formgivare och vanliga dödliga. Det är en välgärning att göra Eksells formgivning tillgänglig för många." För att se projektet, klicka här.

Mars 2016. HN inbjuden till London i april för möten med Serpentine Galleries och John Pawson.

Februari 2016. HN inbjuden av Muthesius Academy of fine Arts (Kiel, Tyskland) för att hålla en föreläsning i april 2016.

Februari 2016. HN inbjuden till London i mars för möten med Larkin Erdmann Gallery och smyckesdesignern Jacqueline Rabun.

Februari 2016. Man måste ifrågasätta allt, en intervju med HN, av Sara Wilk, i nummer 8/2015 av CAP & Design. För att läsa intervjun, klicka här.

Januari 2016. HN inbjuden av Berghs School of Communication för att föreläsa och undervisa i mars 2016.

Januari 2016. HN inbjuden av Central Saint Martins (London, England) för att hålla en föreläsning i mars 2016.

Januari 2016. HND medverkar i boken MIN: New Simplicity in Graphic Design, av Stuart Tolley, som publiceras av Thames & Hudson i mars 2016. Stuart Tolley: ”MIN explores the resurgence of minimalism in contemporary graphic design. It showcases the elegant, reductive and geometric projects being created by designers who are moving beyond the ornate and pattern-based work that has dominated graphic design for the past decade. The book features 150 minimalist designers working across a wide range of formats and media – from independent magazines and album covers to corporate identities, packaging and branding.”.

November 2015. HN utvald som jurymedlem i D&AD Professional Awards 2016, kategori Book Design, tillsammans med Sarah Boris (ordförande), Marion Deuchars, Neil Lang, Mohor Ray, Claire Ward och Matthew Young.

November 2015. HN inbjuden till New York i december för möten med MoMA, Modern Museum of Art och Rizzoli.

Oktober 2015. HN inbjuden till London i november för möten med arkitekt John Pawson och smyckesdesignern Jacqueline Rabun.

Oktober 2015. En längre intervju med HN, av Sara Wilk, i det kommande numret av CAP & Design.

Oktober 2015. HN inbjudan av Forsbergs Skola att föreläsa och undervisa under våren 2016.

September 2015. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Reklamallsvenskan, kategori Design för utställningskatalogen och special upplagan av With Compliments, Carl Fredrik Reuterswärd. På uppdrag av konstgalleriet Belenius/Nordenhake i samband med utställningen om Carl Fredrik Reuterswärd, sommaren 2015. För att se projektet, klicka här

September 2015. HN inbjuden till London i oktober för möten med Laurence King Publishing och smyckesdesignern Jacqueline Rabun.

September. 2015. HND medverkar i det polska magasinet This is Paper i en artikel om utställningskatalogen och special upplagan av With Compliments, Carl Fredrik Reuterswärd på uppdrag av konstgalleriet Belenius/Nordenhake. 

Juni 2015. HN inbjuden till London i juni för möten med Laurence King Publishing, smyckesdesignern Jacqueline Rabun och Serpentine Galleries.

Maj 2015. HND får utmärkelsen Graphite Pencil i D&AD Professional Awards, Book Design, för Grafisk design: Henrik Nygren utgiven av Orosdi-Back. För att läsa om resultatet i tävlingen, klicka här.

Maj 2015. HN inbjuden till London i maj för möten med smyckesdesignern Jacqueline Rabun, Design Museum, Serpentine Galleries med flera.

April 2015. HND får en nominering i D&AD Professional Awards, Book Design, för Grafisk design: Henrik Nygren utgiven av Orosdi-Back. För att se projektet, klicka här.

April 2015. HN inbjuden av Beckmans Kvällsskola att föreläsa i maj 2015.

April 2015. Vi är stolta över att Grafisk design: Henrik Nygren (utgiven av Orosdi-Back, 2014), som bok nummer 377 nu är publicerad på A Good Book som drivs av den tyske designern Bernd Kuchenbesier. För att komma till hemsidan, klicka här.

Mars 2015. HND får utmärkelsen Svensk Bokkonst för Grafisk design: Henrik Nygren som en av 25 vinnande böcker utgivna under 2014. Texter: Hedvig Hedqvist, Sara Teleman, Lars Forsberg och Daniel Birnbaum. Förlag: Orosdi-Back. Motivering: ”Imponerande presentation av ett arbetsliv i designens tjänst. Funktionell formgivning med fina detaljer så som bigningen i ryggen som verkligen underlättar läsandet. Att boken ligger i en brun kartong är kongenialt för Nygren och gör boken redo för arkivet!”.

Februari 2015. Statens kulturråd ger HND och bokförlaget Orosdi-Back litteratur- och distributionsstöd för boken Grafisk design: Henrik Nygren som därmed placeras på 287 bibliotek runt om Sverige.

Februari 2015. Ny hemsida.

Januari 2015. HN inbjuden att hålla workshop på Berghs School of Communication i Stockholm, mars 2015.

Januari 2015. Simon Wallhult utsedd till jurymedlem i tidningen Resumés tävling Månadens Design, våren och hösten 2015.

Januari 2015. HN inbjuden till New York i februari för möten med bland andra David Zwirner, Pace/MacGill Gallery med flera.

January 2015. Vi känner oss hedrade över att ha fått ytterligare en fantastisk recension av boken Grafisk design: Henrik Nygren som publicerades i september förra året av Orosdi-Back och är skriven av Hedvig Hedqvist, Sara Teleman, Lars Forsberg och Daniel Birnbaum. Denna gång var recensionen publicerad i den japanska tidningen AXIS – och skriven av Naoto Fukasawa. För att läsa recensionen, klicka här.

December 2014. HN inbjuden av Beckmans Designhögskola att föreläsa och undervisa om identiteter inom modeindustrin under våren 2015.

November 2014. HN inbjuden av Beckmans Designhögskola att föreläsa i januari 2015.

November 2014. HN inbjuden av Forsbergs Skola att hålla en workshop i februari 2015.

November 2014. HN inbjuden av Broby Grafiska att föreläsa om boken Grafisk design: Henrik Nygren, utgiven av Orosdi-Back, 1 december 2014.

November 2014. HN inbjuden av Forsbergs Skola att föreläsa om boken Grafisk design: Henrik Nygren, utgiven av Orosdi-Back, 27 november 2014.

Oktober 2014. HN inbjuden till New York i november för möten med bland andra David Zwirner Gallery och Modern Museum of Art samt till bokrelease för boken Grafisk design: Henrik Nygren på Project Projects i samarbete med JP Williams och WMS&CO.

Oktober 2014. HN inbjuden av Bokhandeln Konst-ig till Galleri CFF för ett samtal på ämnet Vad är en bra fotobok? tillsammans med förläggare Anna Eriksson och fotografen Anton Renborg, 15 oktober 2014.

September 2014. HN inbjuden av Beckmans Designhögskola att föreläsa om boken Grafisk design: Henrik Nygren, utgiven av Orosdi-Back, 7 oktober 2014.

September 2014. Efter förra veckans kongress i Sao Paolo valdes HN in som medlem i Alliance Graphique Internationale (AGI) som bildades 1951 i Paris. Wikipedia: ”AGI is a club of the world’s leading graphic artists and designers. Its members have been collectively responsible for the identity design of most of the world's top corporations and institutions as well as for countless examples of globally known packaging, publications, illustration and posters.”

September 2014. HN inbjuden att föreläsa om boken Grafisk design: Henrik Nygren (som ges ut av förlaget Orosdi-Back 12 september 2014 med texter av Hedvig Hedqvist, Sara Teleman, Lars Forsberg och Daniel Birnbaum) på Röhsska museet, i samarbete med Svensk Form, 28 oktober 2014.

Augusti 2014. HN inbjuden att föreläsa och undervisa på Berghs School of Communication i Stockholm, september 2014.

Augusti 2014. Release av boken Grafisk design: Henrik Nygren, 12 september 2014 på Moderna Museet. Texter: Hedvig Hedqvist, Sara Teleman, Lars Forsberg och Daniel Birnbaum. Förlag: Orosdi-Back.

Juni 2014. HND får en nominering i Kolla!, Grafisk design, öppen kategori. Publikation på uppdrag av TMG Sthlm Bromma. Genre: Bilagor (I). No. 10: Om trycksaker som räddar jorden från att gå under. För att se projektet, klicka här.

April 2014. HN inbjuden att hålla en föreläsning på Doberman i Stockholm, maj 2014.

April 2014. HN inbjuden till New York i maj för möten med bland andra David Zwirner Gallery och Marina Abramovic.

April 2014. HN inbjudan att föreläsa, tillsammans med Bea Szenfeld, Jesper Waldersten, Bo Bergström och Dick Anders på Designdagen, en seminariedag i samband med Svenska Designpriset, på Moderna Museet i Stockholm och Park Avenue i Göteborg, maj 2014.

April 2014. HN föreläste på the Walker Art Centers Insight Design Lecture Series i Minneapolis (USA) 25 mars. För att se föreläsningen, klicka här.

Mars 2014. HND får en nominering i Guldäggstävlingen, kategori Design. Publikation på uppdrag av AIX Arkitekter: AIX, 1637–1930. För att se projektet, klicka här.

Februari 2014. Ny hemsida för fotograf Carl Bengtsson. Modefotografi, porträtt, kommersiella och redaktionella uppdrag sedan 1976 till idag. För att besöka hemsidan, klicka här.

Januari 2014. HN medverkar i radioprogrammet Studio Ett, på Sveriges Radio P1, i reportaget Doften av en bok. För att lyssna till programmet, klicka här.

Januari 2014. HN inbjuden att hålla en föreläsning på the Walker Art Center i Minneapolis (USA), mars 2014.

December 2013. HN inbjuden att ansvara för en kurs om identiteter, inom modeindustrin, på Beckmans Designhögskola, våren 2014.

December 2013. HN inbjuden att föreläsa på Berghs School of Communication i Stockholm, januari 2014.

November 2013. HN inbjuden att föreläsa på Beckmans Designhögskola i Stockholm, januari 2014.

September 2013. Silver i Kolla! för de tre böckerna i bokserien på uppdrag av Wästberg. Claesson Koivisto Rune. Illuminated by Wästberg, Inga Sempé. Illuminated by Wästberg och Nendo. Illuminated by WästbergFör att se projektet, klicka här.

September 2013. Den tredje enheten i publikationsserien om diverse media. Genre: Skyddsomslag. No. 3: Om en del av boken som är värdefullare än boken, på uppdrag av tryckeriet TMG Sthlm i Bromma, har gått till final i Svenska Publishing-Priset 2013. Textförfattare: Lars Forsberg. Fotografi: Andreas Ackerup, Christer Strömholm, Dawid, Patrik Lindell, The Bodleian Library och The Bridgeman Art Library. För att se projektet, klicka här.

Augusti 2013. HN inbjuden att föreläsa om identiteter på Beckmans Designhögskola i Stockholm, september 2013.

Augusti 2013. HND får en nominering i Kolla!, kategori Böcker. Bokserie på uppdrag av Wästberg: Claesson Koivisto Rune. Illuminated by Wästberg, Inga Sempé. Illuminated by Wästberg och Nendo. Illuminated by Wästberg. För att se projektet, klicka här.

Augusti 2013. Artikel i Conscientious Photographic Magazine om Pontiac/Gerry Johansson och produktionen av de övriga böckerna i samma serie: A Conversation with Gerry Johansson. För att se projektet, klicka här. För att läsa artikeln, klicka här.

Juni 2013. Krönika om tävlingen Månadens design i tidningen Resumé av HN. För att läsa krönikan, klicka här.

Juni 2013. HN inbjuden att föreläsa och undervisa på Berghs School of Communication i Stockholm, september till oktober 2013.

Maj 2013. Vi är stolta över att Peter Zumthor, Hortus Conclusus, Serpentine Gallery Pavilion 2011 (utgiven av Serpentine Galleries, England, 2011), som bok nummer 110 nu är publicerad på A Good Book som drivs av den tyske designern Bernd Kuchenbesier. För att komma till hemsidan, klicka här.

April 2013. HN inbjuden att föreläsa på Beckmans Akademi, i Malmö, maj 2013.

April 2013. HN inbjuden till New York i maj för möten med bland andra David Zwirner Gallery.

April 2013. HN avslutar, efter sex år, sitt lektorat i Visuell kommunikation på Beckmans Designhögskola i juni 2013.

Mars 2013. HND får en nominering i Guldäggstävlingen, kategori Design. Bok, inbjudan och utställning på uppdrag av Wästberg: Inga Sempé. Illuminated by Wästberg. För att se projektet, klicka här.

Februari 2013. HND får tre av de tio första platserna i tidningen Resumés tävling Månadens kampanj, kategori Design, för perioden januari och februari 2013. Publikationen Genre: Propaganda (I). No. 6: Om tryckta medier som får oss att tycka om eller tycka illa om människor på uppdrag av TMG Sthlm, för att se projektet, klicka härÅrsredovisning 2012 på uppdrag av Wingårdh Arkitektkontor, för att se projektet, klicka här och boken Inga Sempé. Illuminated by Wästberg på uppdrag av Wästberg. För att se projektet, klicka här.

Februari 2013. HN inbjuden till New York i mars för möten med bland andra Matthew Marks Gallery och Gagosian Gallery.

Januari 2013. Utmärkelsen Svensk Bokkonst för publikationen Genre: Skyddsomslag. No. 3: Om en del av boken som är värdefullare än bokenPå uppdrag av tryckeriet TMG Sthlm i Bromma. För att se projektet, klicka här.

Januari 2013. HN inbjuden att föreläsa på Berghs School of Communication i Stockholm, mars 2013.

Januari 2013. HND medverkar med ytterligare två projekt i boken I Love Helvetica. Identiteten för Link Image, för att se projektet, klicka här samt böckerna Claesson Koivisto Rune Architecture och Claesson Koivisto Rune Design. För att se projektet, klicka här. HND medverkar även med ett projekt i I Love Times med boken Luc Tuymans – Is It Safe?För att se projektet, klicka här. Båda böckerna ges ut av det spanska förlaget Two Points (Spanien) under våren 2013.

December 2012. HN inbjuden att föreläsa på Berghs School of Communication i Stockholm, februari 2013.

December 2012. HN utsedd till jurymedlem i tidningen Resumés tävling Månadens Design, för våren 2013.

September 2012. Diplom i Kolla!, kategori Kultur/Utställningar 2002–12, för affischen till utställningen Greta Magnusson Grossman, A Car and Some Shorts på Arkitekturmuseet i Stockholm. För att se projektet, klicka här.

Augusti 2012. HND bidrar med fyra projekt i boken Culture Identities som ges ut av Gestalten (Tyskland) våren 2013. Två identiteter: Baltic Centre for Contemporary Art (England) för att se projektet, klicka här och Moderna Museet Malmö, för att se projektet, klicka här. Två utställningar: Jugs, Jars & Pitchers på Hallwylska museet, för att se projektet, klicka här och Greta Magnusson Grossman, Från Stockholm till Beverly Hills på Arkitekturmuseet. För att se projektet, klicka här.

Augusti 2012. HN inbjuden till London (England) i september för ett möte med Tate Modern.

Augusti 2012. HND medverkar med tre projekt i boken I Love Helvetica. Identiteten till Stiller Studios, för att se projektet, klicka här Wingårdh Arkitektkontors årsredovisning 2011, för att se projektet, klicka här och boken Pure Architecture på uppdrag av Bokförlaget Arena. För att se projektet, klicka här. Boken ges ut av det spanska förlaget Two Points under hösten 2012.

Augusti 2012. Fredrik Sterner börjar sin anställning som designer på HND efter att ha arbetat på Acne Studios. Han har tidigare studerat på Central St Martins College of Art & Design i London (England) och drivit egen verksamhet i Stockholm.

Augusti 2012. HN inbjuden till Haldenstein (Schweiz) av arkitekt Peter Zumthor för möte i september om monografin som kommer att publiceras av Verlag Scheidegger & Spiess.

Juli 2012. HN inbjuden till Zürich (Schweiz) för möte i augusti med Thomas Durisch, redaktören till monografin om arkitekt Peter Zumthor.

Juni 2012. HN inbjuden att föreläsa på Beckmans Akademi, i Malmö, september 2012. Om du vill läsa mer, klicka här.

Juni 2012. HN inbjuden att föreläsa, tillsammans med Marcus Gärde, på Forsbergs Skolas sommarkurs i typografi, augusti 2012. Om du vill läsa mer, klicka här

Maj 2012. HN inbjuden till Zürich (Schweiz) av Verlag Scheidegger & Spiess för nya möten om monografin om arkitekt Peter Zumthor.

April 2012. HN inbjuden till Haldenstein (Schweiz) av arkitekt Peter Zumthor för nytt möte om monografin som kommer att publiceras av Verlag Scheidegger & Spiess.

April 2012. HN inbjuden till London (England) i april för möten med Laurence King Publishing och Fiell Publishing.

April 2012. HN medverkar i Blank magasin, ett examensprojekt från Broby Grafiska, College of Cross Media. För att se intervjun, som även filmades, klicka här.

Mars 2012. HN inbjuden till London (England) i april av Serpentine Gallery för ett möte om ett bokprojekt.

Mars 2012. HND får två av 14 nomineringar i Guldäggstävlingen, kategori Design. Identitet, hemsida, för att se projektet, klicka här och boken Studio Furillen, för att se projektet, klicka här, på uppdrag av Michano samt Årsredovisning 2010 på uppdrag av Wingårdh Arkitektkontor. För att se projektet, klicka här.

Mars 2012. HN inbjuden till Haldenstein (Schweiz) av arkitekt Peter Zumthor för möte om monografin som kommer att publiceras av Verlag Scheidegger & Spiess.

Februari 2012. Publicering av boken Scandinavian Graphic Design, utgiven av Sandu Publishing Co. (Kina), om designers eller designkontor från Norge, Sverige, Finland och Danmark, däribland HND.

Februari 2012. HND medverkar, tillsammans med Moderna Museet, Stockholm Design Lab och Greger Ulf Nilson, i den japanska tidningen +81:s utgåva om How they created Visual Identities of Art Museums. I samma utgåva intervjuas museerna och designkontoren bakom identiteterna till bland annat identiteterna för FIAC (Paris), New Museum (New York) och Tate (London). 

Februari 2012. HN inbjuden till Zürich (Schweiz) av Verlag Scheidegger & Spiess för möten om monografin om arkitekt Peter Zumthor.

Januari 2012. Utmärkelsen Svensk Bokkonst för boken Greta Magnusson Grossman – A Car and Some Shortsi samband med utställningen Greta Magnusson Grossman, Från Stockholm till Beverly Hills på Arkitekturmuseet i Stockholm och på Price Tower Arts Center in Bartlesville i Oklahoma (USA). På uppdrag av Arkitekturmuseet och R 20th Century i New York. För att se projektet, klicka här.

Januari 2012. HN inbjuden att föreläsa på Beckmans Akademi, i Göteborg, mars 2012.

Januari 2012. Bokrelease för boken Uppdrag: Gyllene affärer. Ett uppslagsverk över svenska framgångssagor. Guldägget 1961–2011utgiven av Sveriges Kommunikationsbyråer, på Hedengrens Bokhandel i Stockholm. För att se projektet, klicka här.

Januari 2012. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Reklamallsvenskan, kategori Design. För identiteten, boken och hemsidan till utställningen Studio Furillen på uppdrag av Michano. För att se projektet, klicka här.

Januari 2012. Publicering av boken Nordic Graphic Designers, utgiven av Arvinius Förlag, om 69 designers eller designkontor från Norge, Sverige, Finland och Danmark, däribland HND.

Januari 2012. HN inbjuden att föreläsa på Berghs School of Communication i Stockholm, mars 2012.

Januari 2012. HN inbjuden att föreläsa och undervisa, tillsammans med fotograf Gunnar Smoliansky, på Kulturama i Stockholm, januari till mars 2012.

Januari 2012. Simon Wallhult börjar som designer och produktionsledare efter tidigare studier på bland annat Grafiska Institutet.

December 2011. HN inbjuden att föreläsa på Berghs School of Communication i Stockholm, januari 2012.

December 2011. Bokrelease för fotograf Gerry Johanssons nya bok God Jul & Gott Nytt År önskar Gerry och Ann/Gerry Johanssonutgiven av GunGallery, på GunGallery i Stockholm. För att se projektet, klicka här.

November 2011. HN håller en kurs under tio veckor i visuell kommunikation på Beckmans Akademi, våren 2012.

November 2011. HN medverkar på lärarutställningen på Beckmans Designhögskola.

September 2011. Bokrelease för fotograf Carl Bengtssons bok Portraits, utgiven av Bokförlaget Arena, på Konsthandeln i Stockholm. För att se projektet, klicka här.

September 2011. HN inbjuden till Haldenstein (Schweiz) av arkitekt Peter Zumthor för möte om en hemsida för Atelier Peter Zumthor & Partner.

Augusti 2011. Pernilla Forsberg börjar som designer efter studier på Broby Grafiska och samarbeten med bland andra Eric Ericson och Marcus Gärde.

Augusti 2011. HND inbjudna till London (England) av Barbican Centre och Barbican Art Gallery för presentation av förslag till identitet för utställningen Bauhaus: Art as Life som öppnar i maj 2012. 

Juli 2011. HN inbjuden till Bergen (Norge) av Saunders Architecture för möte i september om boken om Todd Saunders och Saunders Architecture som ges ut av Birkhäuser Verlag (Schweiz) hösten 2012. För att se projektet, klicka här.

Juni 2011. HN inbjuden till Berlin av Gagosian Gallery (USA) för möte med konstnären Elizabeth Peyton och det pågående arbetet med boken om henne. För att se projektet, klicka här.

Juni 2011. Bokrelease för fotograf Gerry Johanssons nya bok Pontiac/Gerry Johanssonutgiven av GunGallery/MACK, på GunGallery i Stockholm. För att se projektet, klicka här.

April 2011. Med facit från 2011 – så har har guldäggen fördelats under 50 år. Artikel av Carin Fredlund på Nota Benes blogg med anledning av att Guldägget i år fyller 50 år. För att läsa denna artikel, klicka här.

April 2011. Två silverägg och ett diplom i Guldägget, kategori Design. Silverägg för boken Greta Magnusson Grossman – A Car and Some Shortsför att se projektet, klicka här och utställningen Greta Magnusson Grossman, från Stockholm till Beverly Hills på Arkitekturmuseet, för att se projektet, klicka här, silverägg för identiteten till Moderna Museet Malmö, för att se projektet, klicka här och diplom för tidningen och utställningskatalogen Thrice Upon a Time för Magasin 3. För att se projektet, klicka här.

April 2011. Silver i Kolla!, kategori Grafisk design, Design i miljö, för identiteten till Moderna Museet Malmö, för att se projektet, klicka här. Samt diplom, i kategori Grafisk design, Tidningar och kataloger, för Thrice Upon a Time för Magasin 3, för att se projektet, klicka här samt diplom i kategori Grafisk design, Böcker, för Greta Magnusson Grossman, A Car and Some Shorts för Arkitekturmuseet. För att se projektet, klicka här.

April 2011. HN inbjuden att föreläsa på KTH, Arkitekturskolan i Stockholm, maj 2011.

Mars 2011. HND får tre av tretton nomineringar i Guldäggstävlingen, kategori Design. Identiteten till Moderna Museet Malmö, för att se projektet, klicka här, tidningen och utställningskatalogen Thrice Upon a Time för Magasin 3, för att se projektet, klicka här samt boken Greta Magnusson Grossman – A Car and Some Shortsför att se projektet, klicka här och utställningen Greta Magnusson Grossman, från Stockholm till Beverly Hills på Arkitekturmuseet. För att se projektet, klicka här.

Mars 2011. Tre nomineringar i Kolla!, kategori Grafisk design. Boken Greta Magnusson Grossman – A Car and Some Shortsför att se projektet, klicka här och utställningen Greta Magnusson Grossman, från Stockholm till Beverly Hills på Arkitekturmuseet, för att se projektet, klicka här, tidningen och utställningskatalogen Thrice Upon a Time för Magasin 3, för att se projektet, klicka här och identiteten till Moderna Museet Malmö. För att se projektet, klicka här.

Mars 2011. Japanskt TV-program om och med HN på ämnet Olle Eksell and Swedish Design. Ett av tretton halvtimmesavsnitt som även ges ut på DVD i maj. Övriga medverkande är bland andra Lisa Larson, Åke Axelsson och Tom Hedqvist. För att komma till TV-kanalen Tokyo MX:s hemsida, klicka här

Februari 2011. HN inbjuden till London i mars för nya möten med Tate Modern, White Cube Gallery med flera.

Februari 2011. HND vinner Resumés tävling Byråtoppen 2010, kategori Design, med Stockholm Design Lab på andra plats. Motivering: Under 2010 har Henrik Nygren Design placerat sig så många gånger på tio-i-topp listan att man vid den totala sammanräkningen blivit etta. Alla kan vinna Månadens Kampanj en gång, men för att vinna totalsegern krävs ett enormt engagemang och en fantastisk uthållighet. Det har Henrik Nygren Design. För att läsa artikeln, klicka här.

Februari 2011. HN inbjuden att föreläsa och undervisa på Berghs School of Communication i Stockholm, mars 2011.

Januari 2011. Tredje plats i tidningen Resumés tävling Reklamallsvenskan, kategori Design. För tidning/utställningskatalog till utställningen Thrice Upon a Time på Magasin 3 Stockholm Konsthall. För att se projektet, klicka här.

December 2010. HN inbjuden till London för möten med bland annat Prestel Publishing och Design Museum.

November 2010. HN jurymedlem i Guldäggstävlingen, kategori Design, våren 2011.

Oktober 2010. HN inbjuden till London för möten med bland annat Tate Modern och White Cube Gallery.

September 2010. HND får, tillsammans med fotograferna Åke E:son Lindman, Gerry Johansson och respektive förlag, två av fem nomineringar i Svenska Fotobokspriset 2010 som arrangeras av Svenska Fotografers Förbund. Åke E:son Lindmans bok Pure Architecture, utgiven av Bokförlaget Arena, för att se projektet, klicka här respektive Gerry Johanssons bok Ulan Bator/Gerry Johanssonutgiven av GunGallery. För att se projektet, klicka här.

Augusti 2010. HND utvalda att medverka med ett flertal tidigare projekt i boken Logodesign No. 3 som ges ut av Taschen i februari 2011.

Augusti 2010. HN inbjuden till New York för möten med bland annat Dia Art Foundation och Gagosian Gallery.

Juli 2010. HN föreläser och undervisar på Forsbergs Skola i Stockholm. 

Juli 2010. HN inbjuden till London för möten med bland annat Design Museum och Thames & Hudson.

Juli 2010. HND medverkar, tillsammans med bland andra holländska Experimental Jetset, med nio projekt i boken I Love Futura. Skriven av Martin Lorenz och utgiven av det spanska förlaget Two Points. Utgivning i oktober 2010.

Juni 2010. Tredje och fjärde plats i tidningen Resumés tävling Reklamallsvenskan, kategori Design. För fotograf Åke E:son Lindmans bok Pure Architectureför att se projektet, klicka här respektive för magasinet Forum. För att se projektet, klicka här.

Maj 2010. HN föreläsare på Hellidens Folkhögskola i Tidaholm.

Maj 2010. HN föreläsare, tillsammans med Eric Ericson, på Broby Grafiska Utbildning i Sunne.

April 2010. HN inbjudan att ställa ut på Gallery Pascale, i Stockholm, hösten 2011.

April 2010. Silver i Kolla!, kategori Redaktionell design, för magasinet Forum, för att se projektet, klicka här. Samt diplom, i kategori Böcker, för Gunnar Smoliansky, One Picture at a Time, för att se projektet, klicka här och i kategori Förpackningsdesign och skyltmaterial för Åhnbergs provlåda. För att se projektet, klicka här.

April 2010. Silverägg och diplom i Guldägget, kategori Design. Silverägg för Beckmans Designhögskolas nya identitet och diplom för katalogen Andreas Ackerup, 98/03/01–08/02/28. 

Mars 2010. Utmärkelsen Svensk Bokkonst för boken Gunnar Smoliansky, One Picture at a Time, i samband med utställningen Gunnar Smoliansky, En bild i taget, på Hasselblad Center i Göteborg, Kulturhuset i Stockholm och Dunkers kulturhus i Helsingborg. På uppdrag av Hasselblad Center och Steidl Verlag/Tyskland. För att se projektet, klicka här.

Mars 2010. HND får två av tolv nomineringar i Guldäggstävlingen, kategori Design, för katalogen Andreas Ackerup, 98/03/01– 08/02/28, för att se projektet, klicka här och för ny identitet till Beckmans Designhögskola. För att se projektet, klicka här.

Mars 2010. Fantastisk funkispionjär lyfts fram. Artikel i Dagens Nyheter, av Annica Kvint, med anledning av utställningen och boklanseringen om Greta Magnusson Grossman på Arkitekturmuseet i Stockholm. För att se projektet, klicka här.

Mars 2010. Tre nomineringar i Kolla!, kategori Grafisk Design. Magasinet Forum, för att se projektet, klicka här, boken Gunnar Smoliansky, One Picture at a Timeför att se projektet, klicka här och Åhnbergs provlåda. För att se projektet, klicka här.

Februari 2010. HND på femte plats i tidningen Resumés Designbyråtoppen, kategori Design, 2009.

Februari 2010. När formen talar. Meditativ och tankeväckande utställning om design. Artikel i Dagens Nyheter med anledning av utställningen om Jaspers Morrison på Hallwylska Museet. För att se projektet, klicka här.

Februari 2010. Vernissage för Jasper Morrisons utställning Jugs, Jars & Pitchers på Hallwylska Museet i Stockholm. I samarbete med magasinet Forum. För att se projektet, klicka här.

Februari 2010. Vernissage för utställningen Greta Magnusson Grossman, Från Stockholm till Beverly Hills på Arkitekturmuseet i Stockholm, för att se projektet, klicka här samt boklanseringen av Greta Magnusson Grossman, A Car and Some Shorts. I samarbete med TAF Arkitekter och på uppdrag av Arkitekturmuseet och R 20th Century i New York. För att se projektet, klicka här.

Januari 2010. Anna Rieger utsedd till jurymedlem i tidningen Resumés tävling Reklamallsvenskan, kategori Design, för våren 2010. 

December 2009. HND utvalda att medverka med boken Vårt Svenska Matarv (Bokförlaget Arena) i Graphic Design Classics Book som ges ut av Phaidon Press, London. Redaktör: design historikern och kritikern Kerry William Purcell. Planerad utgivning hösten 2010. För att se projektet, klicka här.

November 2009. HND medverkar i den nya upplagan av Nordic Graphic Designers, som ges ut av Arvinius Förlag. Planerad utgivning hösten 2010.

Oktober 2009. HND mottagare av Svenska Publishing Prisets Designpris för magasinet ForumFör att se projektet, klicka här.

Juni 2009. HND medverkar i boken Spark, Inspriational Graphic Design, utgiven av Maomao Publications i Singapore.

Maj 2009. HN utsedd till en av de 499 bästa och mäktigaste kreatörerna, på plats nummer 39, i tidningen Resumé, med motiveringen Klanderfri och slipad designer. En av Sveriges bästa.

Maj 2009. Modig design. Formgivaren Henrik Nygren gör Forum stadig och lättläst. Artikel i Dagens Nyheter med anledning av omgörningen av Forum, magasin för arkitektur, inredning och design.

Mars 2009. Månadens Design i tidningen Resumé för Åhnbergs provlåda. På uppdrag av Åhnbergs bokbinderi.

Mars 2009. HND på första plats i tidningen Resumés Designbyråtoppen 2009.

Mars 2009. Bokrelease för fotograf Gerry Johanssons nya bok Ulan Bator/Gerry Johansson på GunGallery i Stockholm. För att se projektet, klicka här.

Februari 2009. HND, tillsammans med Erik Andersson Arkitektkontor och Paju Arkitektur och Landskap, en av fem utvalda förslagsställare i projekttävlingen En gemensam identitet för Sveriges nationalparker på uppdrag av Naturvårdsverket. För att se förslaget, klicka här

Januari 2009. Nominering i Guldäggstävlingen, kategori Design, för katalogen Kaos von Linné, på uppdrag av Riksutställningar i samarbete med Länsmuseet på Gotland, Kungl. Vetenskapsakademien, Vetenskapsrådet och Linnéåret 2007. För att se projektet, klicka här.

Januari 2009. HN föreläsare på Marknadsföreningen Gotland. 

Oktober 2008. HND representeras, inte minst internationellt, av agenturen Adamsky som förutom att representera kreatörer (bland andra Sandberg & Timonen) även representerar fotografer, regissörer, set designers, stylister, musiker med flera. För att få en närmare presentation, klicka här

Juli 2008. Talar med egen röst. Intervju av Namroud Gorguis och Björn Stensson, med artikel skriven av Per Torberger, på capdesign.se med anledning av HN:s mottagande av Platinaägget i april. För att läsa artikeln, klicka här.

Juni 2008. Artikel av chefredaktör Jill Singer i amerikanska Print Magazine´s juninummer med anledning av HN:s föreläsning om The History of Temperature, d.v.s. objektet till Electrolux Brand Award, på European Design Conference i Stockholm i maj. För att se projektet, klicka här.

Maj 2008. Hur tänker du, Henrik Nygren? Artikel av designskribenten Susanne Helgesson i Designtidskriften Form, 4/2008. 

Maj 2008. HN utsedd till en av de 499 bästa och mäktigaste kreatörerna på plats nummer 28, i tidningen Resumé, med motveringen Välförtjänt Platinaäggsvinnare som ständigt tillför branschen ovärderlig och klanderfri designkompetens.

April 2008. HN mottager 2008 års Platinaägg vid Guldäggsgalan. För motiveringen, skriven av förra årets mottagare Anna Qvennerstedt, klicka här

April 2008. Diplom i Guldägget, kategori Design för utställningskatalogen Kaos von Linné, på uppdrag av Riksutställningar, i samarbete med Länsmuseet på Gotland, Kungl. Vetenskapsakademien, Vetenskapsrådet och Linnéåret 2007. För att se projektet, klicka här.

Mars 2008. Beckmans i ny kostym. Artikel av designskribenten David Castenfors i Cap & Design 2/2008 om Beckmans Designhögskolas nya identitet.

Mars 2008. Utmärkelsen Svensk Bokkonst för utställningskatalogen Kaos von Linné på uppdrag av Riksutställningar, i samarbete med Länsmuseet på Gotland, Kungl. Vetenskapsakademien, Vetenskapsrådet och Linnéåret 2007. För att se projektet, klicka här.

Februari 2008. HN föreläsare i Warsawa (Polen) vid The 2nd Edition of Book Design Lectures, Centre for the Contemporary Art i april. På uppdrag av The Association of Designers of Applied Graphics. Övriga föreläsare: Janusz Górski, Andrzej Tomaszewski med flera.

Februari 2008. Felicia Helldén Rhodin börjar som kontorschef efter studier på Södertörns Högskola och anställningar på bland annat restaurang Sturehof och Franska Handelskammaren.

Januari 2008. Ny vinst av Månadens Design i tidningen Resumé för böckerna Gert Wingårdh, Trettio års arkitektur genom fyra decennier samt Crucial words om arkitekten Gert Wingårdh i samband med utställningen Åtta hus på Röhsska museet i Göteborg (se Birkhäuser Verlag).

Januari 2008. HND på andra plats i tidningen Resumés Designbyråtoppen 2007, efter Happy F&B och före Storåkers McCann.

Januari 2008. HN i ny paneldiskussion i samband med visningen av filmen om 
50-årsjubilerande typsnittet Helvetica. I regi av Biblis och Stockholms Typografiska Gille på Kungl. Biblioteket. Övriga deltagare: Sara Kristoffersson, Research and Development samt Hans Cogne (moderator).

Januari 2008. HN utsedd till jurymedlem i tidningen Resumés tävling Månadens Design, för våren 2008. 

December 2007. HN utsedd till jurymedlem i tidningen Resumés tävling Månadens Design för våren 2008. 

December 2007. HN mottager Göteborgs Typografiska Sällskaps utmärkelse Vackraste Kokboken 2007 för Kallskänkans kokbok (utgiven av Page One Publishing).

November 2007. Anna Rieger ansluter som grafisk formgivare efter studier på Kunsthochschule Kassel (Tyskland) och praktik på Stockholm Design Lab samt BAS, Brand Identity Stockholm. 

November 2007. HN ordförande i 2008 års upplaga av designtävlingen Kolla!, kategori Grafisk design. Övriga jurymedlemmar: Fredrika Jacobsson, Lars Liljendahl, Flemming Dupont (Danmark) samt Greger Ulf Nilson. 

November 2007. HN föreläsare vid European Design Conference, inför ED Awards, som hålls i Stockholm, maj 2008. För att läsa mer, klicka här.

Oktober 2007. HN i paneldiskussion på biografen Park i Stockholm tillsammans med Matilda Plöjel, Laurie Haycock Makela, Christian Altmann samt Dennis Dahlqvist (moderator) i samband med visningen av Gary Hustwits kritikerrosade dokumentärfilm om 50-årsjubilerande typsnittet Helvetica.

September 2007. Nytt företag. Ny hemsida.

September 2007. Vinnare av Månadens Design i tidningen Resumé för utställningskatalogen Kaos von Linné. För att se projektet, klicka här.

Augusti 2007. HN inleder femårigt lektorat i typografi på Beckmans Designhögskola, Stockholm. 

Juni 2007. Månadens Design i tidningen Resumé för utställningskatalogen Gunnar af Smoliansky, på uppdrag av Stockholms stadsmuseum. 

Maj 2007. HN utvald att medverka i bokförlaget Phaidons utgåva av Area_2 - 100 Graphic Designers, 10 Curators, 10 Design Classics. Utgivning våren 2008.

Maj 2007. HN mottagare av Berlingpriset. Tidigare mottagare är bland annat HC Ericson, Carl Fredrik Hultenheim och Stefania Malmsten.

Maj 2007. HN mottagare av 2007 års Electrolux Brand Award. Tidigare mottagare är bland annat Jonas Bohlin, Dan Wolgers och Denise Grünstein.

April 2007. Silverägg i Guldägget, kategori Design: Frimärke för Posten Frimärken. Ämne: Carl XVI Gustaf 60 år. För att se projektet, klicka här.

April 2007. HND på besök i New York. Studiebesök och möten på bokförlag, museer, designbyråer, m.m. 

April 2007. Månadens Design i tidningen Resumé för boken Kalmar Stortorg, på uppdrag av Statens konstråd. För att se projektet, klicka här.

Mars 2007. Utmärkelsen Svensk Bokkonst för utställningskatalogen Gunnar af Smoliansky, på uppdrag av Stockholms stadsmuseum. För att se projektet, klicka här.

Februari 2007. HN jurymedlem i Guldäggstävlingen, kategori Design.